Sex information - BDSM

 

BDSM bakom Bokstavskombinationen döljer sig en värld av spännande och heta lekar.

Vad är BDSM?
Står för bondage/disciplin, sadomasochism och dominans/submission. Handlar om makt, kontroll och smärta för ett  skönt och sexuellt syfte. För vissa människor ger det  spänning och ökad njutning. För vissa är BDSM en livsstil. Det är viktigt att respektera varandra och varandras viljor under en BDSM akt. En del tänder på att bli dominerade och andra tycker om att dominera.

Vad behöver ni för BDSM?
Se hela vårt utbud av BDSM leksaker länken nedan:
-= Klicka här för att komma till BDSM saker!

Hur går det till med BDSM?
Bondage kan handla om att begränsa någons rörelsefrihet fysiskt eller mentalt men det kan även vara ett sätt att uttrycka underordning och lydnad. Man kan exempelvis använda handbojor, rep och slipsar.

Sadomasochism
Handlar om att ge och ta smärta i sexuellt syfte. Många är efter kicken som endorfinerna medför ,än smärtan i sig.

Dominans
Bygger på en överens kommelse, att en part agerar som maktfullkomlig medans den andra får rollen som undergiven. Den undergivne får exempelvis inte se den dominanta i ögonen,  blir fastbunden i sängen eller går runt med en koppel om halsen.

Disciplin
Handlar om att ge belöning eller bestraffning för olika beteenden. Disciplin kan vara av både psykisk och fysisk karaktär.

Submission
Betyder undergivenhet och att vara undergiven innebär en önskan att underordna sig någon annans vilja eller kontroll och det utövas därför tillsammans med en eller flera dominanta.

Använd säkerhetsord!
BDSM handlar om att tänja gränser, då är det viktigt att vara lyhörd för sin partner.
RFSU rekommenderar "trafikljuset". Exempel på vad färgerna betyder:
Grönt = Kör, Gult = Ta det lugnare, Rött = Leken ska avbrytas omedelbart.
Enligt svensk rätt kan ingen samtycka till grov misshandel eller värre kroppsskada och en BDSM lek som spårar ur är straffbart i svensk lagstiftning.

Saknar du partner?
Det finns klubbar i Sverige som har fester med inslag av BDSM. RFSU Stockholm har en BDSM grupp, som även jobbar med fetischism. Du hittar den här: KLICKA HÄR för att komma till RFSU/